THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Tuesday, April 24, 2012

~ Hanya DariMu Kekuatan Itu ~
Dengan nama Allah.. yang hadirnya sedekat urat nadi hamba-hambaNya.. 
Terasa berabad lamanya blog ni tidak di"update". berhabuk sudah. Entah mengapa petang ini terasa ingin post sesuatu di sini.. tapi hakikatnya takde idea.. Hmm..
Mengimbas kembali hari-hariku yg berlalu, terasa sebak dada mengenangkan kasih sayang Ilahi yang tiada henti. Sudah bertimbun-timbun nikmat yang ku kecap, namun, tahap syukurku..??  Allahu rabbi...
Suasana di perpustakaan ini benar-benar sunyi, sesunyi hati.. awalnya nak pergi ke masjid tadi, dengan niat nak tenangkan hati..tapi nampak banyak pulak motor-motor yg parking di kawasan masjid. Pasti ramai muslimin. Inilah rutinku andai perlu bersendiri. sama ada di masjid, atau di library. 
entah kenapa hati ni rasa kelu.. ada sesuatu yang menjalar di fikiran, namun tak pasti apakah ia.. ada sesuatu yg mungkin ingin diluahkan, namun masih samar-samar.. ada seseorang yang aku perlukan, namun tak pasti siapakah dia. terasa hati benar-benar sebak, namun masih suram apakah yg perlu aku tangisi. 
Ya Allah, jangan biar hati ini kosong..
Sungguh, kepadaMu ya Allah tempat mengadu segalanya. Andai aku ditinggalkan manusia, atau kecewa dengan insan2 yg ku sayangi, atau mungkin sahaja hilang peneguh semangat, usah biar aku tersungkur dengan semua ini ya Allah.. usah biar aku sendiri terkapai-kapai dalam tangisan. kerana ku tahu duhai pemilik segala perasaan, kekuatan itu sebenarnya adalah dariMu..
hanya dariMu..
hanya dariMu..